2012. június 27., szerda

32-esek tere


A 32-esek tere a 32. Mária Terézia budapesti háziezredről lett elnevezve. A gyalogezredet maga Mária Terézia hozta létre a Birodalom védelmének érdekében. Az ezred emlékét megőrizendő, egy első világháborús, szurony puskáját tartó és nyeles gránátját éppen eldobó katona szobrát emelték fel.

A 32-esek tere egy nagyon kicsi tér, amely a Baross utcához kapcsolódik, csupán néhány épület tartozik hozzá. Érdekes, hogy a térhez közeli 4-6-os villamos megállót nemrég Baross utcai megállóról 32-esek tere megállóvá keresztelték át.

A 32-esek terének irányítószáma: 1086.



A téren, illetve a közvetlen környezetében élelmiszerbolt, ételbár és egy bankfiók is található. Közvetlenül a tér mögött helyezkedik el a Józsefvárosi Önkormányzat épülete.

A 32-esek tere átszállóhely belső Józsefváros, illetve Kőbánya felé utazóknak. Itt jár el a 9-es és a 109-es busz, és a 83-as trolibusz, illetve mint ahogy említettem a József körúton a teret érintve közlekedik a 4-6-os villamos.

A József körút, és az önkormányzat közelségének is köszönhetően a 32-esek tere rendezett környék, azonban nagyon nagy forgalom halad át rajta. A téren található néhány épület nagyjából a József körút épületeivel egyforma állagú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése