2012. június 27., szerda

Corvin köz


Ahol korábban fegyverek ropogtak, és ahol az 1956-os forradalom felkelőinek egyik legnagyobb ellenállása bontakozott ki, ott mára Budapest valószínűleg legérdekesebb, és legszínesebb szórakoztató negyede alakult ki. A Corvin közben, illetve szomszédságában bevásárló központ épült, egyre nőnek ki az új lakó-és irodaházak, valamint szórakozóhelyek.


A Corvin mozi a Corvin köz legmeghatározóbb épülete, amelyet megkerülve, az emléktáblákat olvasva visszatekinthetünk a múltba. A mozi főbejárata előtt ott áll A pesti srác szobra, amely örök forradalmi jelképként íródott bele a történelembe.


A Corvin közt a Práter utca, a Kisfaludy utca, az Üllői út és a József körút fogja közre.

A Corvin köz irányítószáma: 1082.

A közlekedés kiváló a környéken: erre jár a 3-as metró (Corvin negyed), a 4-6-os villamos és a 923-as éjszakai járat.


A Corvin negyed Józsefváros fejlődési irányát mutatja, hiszen a kerületben kialakult egy olyan „sziget”, amely minden igényt kielégítően vonzza a befektetőket, és a belvárosi életmódot kedvelő fiatalokat. A környéken biztosított a bevásárlási és szórakozási lehetőség, egymást érik a vendéglátóhelyek és az éttermek.


A Corvin köz, illetve a Corvin negyed Józsefváros büszkesége, de persze ezt a miliőt meg kell fizetni, így erre felé igen borsosak az ingatlanárak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése